Bydlení v bungalovu je dobrou volbou

Nezařazené


Kdybychom uspořádali sezení, kterého by se účastnili lidé – zástupci různých forem bydlení, a každý z nich by se vyjadřoval k tomu svému, je docela pravděpodobné, že nejlépe ze všech by si vedl nízký bungalov s valbovou střechou. Bydlení v těchto typech objektů přináší mnoho výhod a snad jen jedinou nevýhodu – není tu žádné schodiště, které se stará o zdravý způsob chůze. Jestliže si tedy odmyslíme absenci domovních schodů, a fakt, že si po schodech musíte zaběhat jinde, jaké výhody tedy máme na mysli?

terasa u domu

Slunce nad hlavou – byli jste se někdy projít po městě s vysokými budovami, například v New Yorku? A zaregistrovali jste tam v ulicích nedostatek slunečního záření? Tento jev je tu bohužel naprosto běžný, i když je jasná obloha bez mráčku. S něčím podobným se setkáte i u rodinných domů, které jsou postavené velmi blízko sebe, a jedná se o vícepatrové objekty. Bude vám tu scházet Slunce, vašim rostlinám na zahradě se nebude dařit, váš trávník bude postrádat denní světlo a zežloutne nebo vypelichá, zkrátka bez Slunce to nejde. S nízkým bungalovem tyto starosti odpadají, tam budete mít na zahradě slunečního záření dostatek.

interiér domu

Dispozice do Ldům na klíč bungalov, postavený v půdorysu do písmene L poskytuje ve vnitřních prostorách přehled, všechny místnosti jsou tu na dosah ruky, a jak už bylo řečeno, bez schodů. Výklenek písmene L je pak ideální pro umístění zahradního nábytku a posezení, nemusíte k domu přistavovat žádnou pergolu a obejdete se na zahradě i bez altánu, leda že byste jej chtěli postavit vašim dětem na hraní.

Údržba domu bez rizika – někteří lidé se domnívají, že novostavba domu nevyžaduje žádnou údržbu, to ale není pravda, protože například okapy je nutné čistit od prachu a listí nebo od nánosů mechu. Neprůchodný okap pak zapříčiní přetékání dešťové vody na domovní fasádu a její zatékání do míst, kde nemá voda co pohledávat. Když čistíte okap u bungalovu, vystačíte s krátkými štafličkami, ale u patrových domů musíte mít dlouhý žebřík a pád ze žebříku z pěti metrů už bývá smrtelný.